Коледен Благотворителен базар 12-13 Декември 2015г.

Фондация “Марш на любовта” организира традиционния си Благотворителен Коледен Базар

На 12 и 13 декември (събота и неделя) в София Хотел Балкан ще се състои двадесет и четвърти пореден Коледен Базар на Международната благотворителна организация „Марш на Любовта”.
Посетителите ще имат възможност да подпомогнат деца сираци и социално слаби, като закупят ръчно изработени коледни украси, сувенири, картини, бижута и много други приятни изненади.
По време на двата дни на базара ще има представяне на деността на „Марш на любовта”, а Павел Митков и Верджиния Велчева са сред известните български художници, които ще дарят свои творби специално за коледния базар. Събраните средства ще се изразходват изцяло за подпомагане на нуждаещите се.
При откриването на базара в събота сутрин в 10:00 часа ученици от музикалното училище „Любомир Пипков”, заедно със струнния квартет от музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, ще изпълнят известни класически творби.
Тази година ще има обособен детски кът със специални забавления за най-малките посетители на базара.
“И най-малката помощ за едни, означава много за други – да получат храна, дрехи, лечение и не на последно място усещане за човешка топлота, любов и грижа. От друга страна, възможността да подкрепиш тези, които не са имали твоя шанс, дава удовлетворение и щастие, които не могат да се сравнят с нищо друго. Колкото повече хора приемат дарителството и желанието да помогнеш безвъзмездно на другия като част от живота си, толкова по-голям шанс има да живеем в общество, в което хората не са безразлични към чуждата болка”, споделя Асен Михов, председател на “Марш на любовта”.
Традиционните коледни и великденски базари на “Марш на любовта” се провеждат всяка година по едно и също време в Атина, Солун и София. Фондацията развива своята дейност у нас вече над 15 години, а нейни представителства има в Италия, Франция, Бразилия и Гърция. Организацията в България подпомага основно деца сираци и бедни възрастни хора, а дейността е основана изцяло на доброволен принцип. Никой от нейните сътрудници не получава възнаграждение и по този начин всички приходи се използват изцяло за подпомагане на нуждаещите се.
От 2005 г. “Марш на любовта” поддържа кухня за бедни, която осигурява ежедневно топла храна за социално слаби хора в община Угърчин. От 2005 година насам са раздадени 582 719 порции храна. Фондацията е обзавела и два зъболекарски кабинета, като от 2005 година до момента безплатно лечение са получили 1469 пациенти.

Повече за “Марш на любовта” и информация за благотворителната дейност можете да откриете на http://www.marchoflove.org.