Архив Дарения

Дейности на Фондация “Марш на любовта” по реализиране на дарения и набиране на средства за целия период от учредяването на организацията:

[Следва да се допълни за периода 2009-2017]

За 2008 година

 1. август.2008г. Фондация “Марш на любовта” дари на област Търговище дрехи, обувки и играчки.
 2. 04.04.2008г. Фондация “Марш на любовта” дари на децата от дома за сираци “Радост” в с. Дрен професионална фурна за готвене.
 3. 29.02.2008г.Фондация “Марш на любовта” дари на децата от с. Кирчево модерен телевизор, DVD и множество филми с образователна цел.               
   Доброволци от “Марш на Любовта” посетиха Комлекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в София – един от осемте центъра на тази институция в нашата страна. Създадени с цел повишаване благосъстоянието на децата и семействата в България, тези центрове оказват обществена и индивидуална подкрепа, като предлагат консултации, обучение и помощ за родители, осиновители и деца в трудни житейски ситуации.
   Една от целите на посещението в този център беше да се подпомогне звеното “Майка и бебе”. Там се предлага временен подслон и обучение в родителски умения на самотни майки и бременни, които не са намерили сигурност и подкрепа за отглеждане на децата си. По своята същност звеното “Майка и бебе” може да се нарече училище за родители, но за съжаление то е с ограничен капацитет за настаняване – само до 10 жени. Въпреки това е намерен начин благородната кауза да бъде продължена и да се подпомагат и тези майки, които вече са заживели извън центъра.
   В отговор на част от разнообразните нужди бяха дарени дрехи за бебета и деца от 3 до 7 години, детски обувки, играчки, детска количка и пресни плодове за жените и малчуганите, които са под грижата на КСУДС. Един от доброволците – лекар-педиатър – любезно предложи своите професионални умения и помощ за лечение на децата в центъра. Доброволците от “Марш на Любовта” се запознаха и поговориха с майките и заедно поиграха с дечицата в центъра.
 4. 23.02.2008г. Фондация “Марш на любовта” дари дрехи и играчки на Комлекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС), София.
 5. 08.02.2008г. Фондация “Марш на любовта” дари уреди за отопление на дома за деца сираци “Радост”, намиращ се в село Дрен, област Перник.
 6. 23.01.2008г. Фондация “Марш на любовта” дари подаръци за децата в Угърчин.
   Доброволци към фондацията посетиха град Угърчин, за да осъществят добрите намерения на децата от колежа “Сейнт Лорънс” в Гърция да дарят на български малчугани своята добросърдечност. Гръцките ученици заедно със своите преподаватели за пореден път подготвиха играчки и лакомства, опаковани и надписани с благопожелания и любов. Доброволците навестиха трите детски градини в община Угърчин – едната в самия град, а другите две в околните села. На децата бе разказано за техните нови гръцки приятели и им бяха раздадени подаръците – 70 на брой. Това създаде много празнично настроение и позитивност у дечицата и персонала на детските заведения в този материално недобре обезпечен район. При това посещение в града бяха дарени и 25 чифта спортни обувки, предоставени от приятел на “Марш на Любовта”, за по-големи деца.

 

За 2007 година

 

 1. На 25 октомври “Марш на любовта” достави 150кг дрехи и хигиенни принадлежности на община Угърчин.
 2. “Марш на любовта” дари Мобилни медицински комплекти за спешни случаи с дихателни проблеми на общините Угърчин и Добринище.
 3. 1905kg дрехи и одеала за с.Дянково,о. Добрич. Помощта беше разпределена в цялата община Добрич.
 4. “Марш на любовта” със съдействието на началника на кабинета на министъра на здравеопазването доц. Жасмина Мирчева, предостави дарение от над 6 тона вещи от първа необходимст за жителите на всички селски общини в Ямболска област – Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово.                                
 5. 100кг дрехи и обувки за децата от Дом за възпитание и отглеждане на деца лишени от родителски грижи “проф. Асен Златаров” в Якоруда.
 6. 2 тона дрехи и одеала съвместно дарение на Фондация “Марш на любовта”, Община Угърчин и министър Нихат Кабил за град Цар Калоян.
 7. 18 тона вода съвместно дарение на Фондация “Марш на любовта”, Минерална вода Девин и министър Нихат Кабил.
 8. Оборудване на модерна компютърна зала в Дома за възпитание и отглеждане на деца, лишени от родителски грижи “проф. Асен Златаров”, гр. Якоруда. Благодарение на фирма Мултирама България ООД.
 9. Оборудване на модерна компютърна зала – в Комплекса за социални услуги, гр. Търговище. Благодарение на фирма Мултирама България ООД.
 10. Дарение на Дома за възпитание и отглеждане на деца лишени от родителски грижи “проф. Асен Златаров”, гр. Якоруда, включващо храни и други предмети със съдействието на министъра на земеделието и горите г-н Нихат Кабил.
 11. 1 500 кг дрехи дарени за нуждаещите се от Община Разлог.
 12. 2 900 кг дрехи дарени за нуждаещите се от Община Угърчин.

 

За 2006 година

 

 1. Университетска специализирана болница за активно лечение по детски болести – Клинико-рехабилитационни отделения, гр. Банкя
  1. Коледни подаръци, детски играчки
  2. Конвекторни печки
  3. Електрически бойлери
 2. Помощно училище интернат “Любен Каравелов”, гр. Перник, кв. Църква
  1. Средства за хранителни продукти
  2. Дрехи
  3. Лекарства
  4. Учебни пособия
 3. Община Угърчин, област Ловеч – през цялата година:
  1. Домашен социален патронаж
  2. Зъболекарски кабинет
 4. гр. Добринище, община Банско
  1. Нов зъболекарски кабинет
  2. Подаръци и сувенири по случай Възкресение Христово
 5. Раздаване на коледни подаръци на деца-сираци
  1. В гр. Добринище подаръци получиха 50 деца
  2. В гр. Разлог – 120 деца
  3. В община Угърчин – над 350 деца
 6. Великденски благотворителен базар организиран в читалище “Христо Ботев” и традиционния Коледен базар реализиран в Арт-галерията на хотел “Шератон”, гр. София. Базарът бе под патронажа на министъра на земеделието и горите г-н Нихат Кабил.

 

 

За 2005 година

 

 1. Помощно училище интернат “Любен Каравелов”, гр. Перник, кв. Църква
  1. Средства за хранителни продукти
  2. Дрехи
  3. Лекарства
  4. Училищни материали
  5. Курс за обучение за готвачи
 2. Университетска специализирана болница за активно лечение по детски болести – Клинико-рехабилитационни отделения, гр. Банкя
  1. Гориво за отопление
  2. Учебни пособия
 3. Община Угърчин, област Ловеч
  1. Социален патронаж и изхранване (три хранения на ден) на 179 човека
  2. Откриване на ремонтирания зъболекарски кабинет, който работи безплатно за социално слабите от общината, фондацията дари чисто ново оборудване на кабинета, ремонтира на помещението и осигури заплащането на работата на стоматолога и всички материали
 4. Село Славщица, община Угърчин – ремонт на кухня и домашен социален патронаж.
 5. гр. Добринище, община Банско
  1. Ремонт на помещение за зъболекарски кабинет
  2. Предмети (стоки) за организирания от кметството благотворителен базар
  3. Козметични продукти за нуждаещи се
  4. Парични средства за нуждаещи се инвалиди и семейства, живеещи в бедност
  5. Реставрация на иконостаса на църквата “Св. Св. Петър и Павел”
 6. Организиране на Великденски благотворителен базар в зала 2 на Дома на техниката на бул. “Г.С. Раковски”, 108, а също така Коледен базар в залата на 12 СОУ “Цар Иван Асен ІІ”, с изключителната помощ и подкрепа на приятелите от Гърция.

 

За 2004 година

 

 1. Помощно училище интернат „Любен Каравелов”, гр. Перник, кв. Църква
  1. Средства за хранителни продукти
  2. Дрехи, лекарства
  3. Училищни материали
 2. Дом за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза”, с. Бузовград, общ. Казанлък – нов котел за отопление, автоматичен, с понижен разход на гориво (м. август).
 3. Университетска специализирана болница за активно лечение по детски болести – Клинико-рехабилитационни отделения, гр. Банкя – гориво за отопление (еднократно – м. октомври).
 4. Организиране на Коледен благотворителен базар в зала 2 на Дома на техниката на бул. „Г.С. Раковски”, 108 с изключителната подкрепа и съдействие на приятелите и сподвижниците на фондацията от Гърция.